Uw vermogen

Uw vermogen

Estate planning kan het beste worden omschreven als: ‘het opstellen van een plan waardoor vermogen fiscaal zo gunstig mogelijk overgaat van de ene generatie op de volgende’. Bij een groot vermogen zijn de belangen en de belastingbesparing natuurlijk groter. Toch is estate planning niet alleen voor zeer vermogende mensen van belang. Ook als er alleen een eigen woning of een spaarpotje is, kan met een goede estate planning al veel belasting worden bespaard. Zo zou door het opstellen van een testament al geregeld kunnen worden dat er pas erfbelasting hoeft te worden betaald bij het overlijden van de langstlevende echtgenoot. Er zijn verschillende mogelijkheden om erfbelasting (vroeger: successierechten) te besparen. Dit kan onder meer door het testament en/of de huwelijksvoorwaarden aan te passen, door (jaarlijks) schenkingen te doen of door bepaalde bezittingen al tijdens leven op naam van de kinderen te zetten. Estate planning is specialistisch maatwerk. Wij kunnen u adviseren en zijn u graag behulpzaam bij het opstellen van een goed plan. Daarbij wordt dan tevens uitgelegd wat de kosten hiervoor zijn en welke besparingen kunnen worden bereikt.

Benieuwd of estate planning voor u interessant is of wilt u er meer over weten? Kom geheel vrijblijvend naar het inloopspreekuur (iedere dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur).

Ruud van Gerven
"Prachtig toch om het op een na oudste beroep ter wereld op geheel eigentijdse wijze te mogen uitoefenen."
Oud-notaris

Ruud van Gerven

  • Estate-planning, familievermogensrecht
  • Ruud is sinds 1987 aan het kantoor verbonden, was notaris tot 1 oktober 2022 en is thans nog werkzaam als adviseur/kandidaat-notaris.
  • Docent Personen- en familierecht bij de Beroepsopleiding Notariaat.
Lees meer ...
Mathhijs Laumans
"In het notariaat sta je tussen de mensen. Het inter-persoonlijk contact spreekt mij aan."
Notaris - Vennoot

Matthijs Laumans

  • Familierecht, erfrecht en estate Planning
  • Matthijs is sinds 1999 aan het kantoor verbonden en in 2012 toegetreden tot de maatschap.
Lees meer ...