Aanmelden
Nieuwsbrief


Linkedin Twitter Google + Facebook
Hoogstpersoonlijk,

Rechtsvorm

Welke rechtsvorm?
Succesvol ondernemen staat of valt met het maken van de juiste keuzes. Eén van de eerste keuzes die je moet maken is die voor de juridische vorm (rechtsvorm) van uw onderneming.

Er zijn twee soorten rechtsvormen: die met en die zonder rechtspersoonlijkheid. Bij een ondernemingsvorm zonder rechtspersoonlijkheid, zoals bijvoorbeeld de eenmanszaak, bent u met uw privévermogen aansprakelijk voor schulden van de onderneming. Als u kiest voor een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid, is uw privévermogen afgeschermd van het vermogen van uw bedrijf. U kunt dan in beginsel niet privé aansprakelijk worden gesteld voor de schulden van het bedrijf. Een voorbeeld van een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid is de BV.

Het kiezen van de juiste rechtsvorm is niet altijd even makkelijk. Elke rechtsvorm heeft zijn eigen fiscale en juridische voor- en nadelen.

Welke rechtsvorm het beste bij uw bedrijf past, hangt helemaal af van uw situatie. Wilt u voor uzelf beginnen of samenwerken met iemand anders? Neemt u personeel in dienst of (voorlopig) niet?

Wij kijken en denken graag met u mee en kunnen u op die manier helpen met het maken van de juiste keuze.