Aanmelden
Nieuwsbrief


Linkedin Twitter Google + Facebook
Hoogstpersoonlijk,

Samenwonen

GAAN SAMENWONEN IS NATUURLIJK HARTSTIKKE LEUK EN SPANNEND. HET IS ECHTER OOK EEN STAP DIE, MISSCHIEN ZONDER DAT U ZICH ER BEWUST VAN BENT, EEN AANTAL BELANGRIJKE JURIDISCHE GEVOLGEN HEEFT. HIERONDER LEGGEN WE HET ALLEMAAL KORT UIT.

Van een huwelijk en een geregistreerd partnerschap zijn de gevolgen o.g.v. de wet hetzelfde. De wet gaat bij een huwelijk en een geregistreerd partnerschap uit van gemeenschap van goederen. Indien u dat niet wilt vanwege de eventuele negatieve gevolgen dan kunt u dat anders regelen in huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden.

Samenlevingscontract
Zoals hiervoor al aangestipt is het raadzaam om een en ander notarieel vast te leggen. Om het contract te kunnen opstellen zal de (kandidaat-)notaris u en uw partner op kantoor uitnodigen om te bespreken wat u wilt regelen.

Hierbij een checklist waarmee u zich op die bespreking kunt voorbereiden.

Mocht u meer willen weten over de verschillen tussen een samenlevingscontract, huwelijk en geregistreerd partnerschap. Neem dan contact op en dan leggen we het u graag uit. U bent ook van harte welkom op het inloopspreekuur (iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur).