Aanmelden
Nieuwsbrief


Linkedin Twitter Google + Facebook
Hoogstpersoonlijk,

Levenstestament

HET LEVENSTESTAMENT IS EEN WILSBESCHIKKING, NET ZOALS EEN TESTAMENT. IN EEN TESTAMENT LEGT U VAST WAT NA UW OVERLIJDEN MET UW NALATENSCHAP MOET GEBEUREN. EEN LEVENSTESTAMENT DAARENTEGEN IS ER VOOR SITUATIES TIJDENS UW LEVEN.

Wanneer u bijvoorbeeld door ziekte, ongeval of wilsonbekwaamheid (dementie/hersenbloeding) niet in staat bent zelf te handelen, kunt u in een levenstestament iemand aanwijzen die uw belangen gaat behartigen en namens u handelingen kan verrichten.

Het grote voordeel van een levenstestament is dat, indien u wilsonbekwaam wordt, er geen bewindvoerder benoemd hoeft te worden die daarna voor een aantal rechtshandelingen steeds weer de machtiging van de rechter nodig heeft.

Met het maken van een levenstestament ontzorgt u uw omgeving op dit punt.

U bepaalt zelf wat u in een levenstestament opneemt. Zo kan het zijn dat u iemand niet alleen uw financiƫle zaken laat regelen maar ook medische beslissingen laat nemen. Naast deze meer praktische zaken is er ook ruimte voor persoonlijke wensen in een levenstestament. Wij helpen u graag bij het opstellen van dit document zodat niets aan het toeval wordt overgelaten.